Szállások a fertődi Esterházy-kastélyban


 

 

Fertod_lakosztalyok/fertod_lakosztaly6_medium.jpg

Fertődön az Esterházy-kastély történelmi falai között is megszállhatnak látogatóink. A különleges gondosággal, a történelmi hangulatukat megőrizve felújított és berendezett lakosztályok és szobák kuriózumát az adja, hogy átélhető milyen lehetett egykor az uralkodói pompával megépített kastélyban vendégeskedni.

 


 

 


 

 

Eszterháza Múzeumok Éjszakája 2008/Fertőd_kávézó_Méj1_medium.jpg

A napjaikban múzeumként működő kastély körüli hatalmas parkban kiadós sétára indulhatnak a vendégeink, akik az egykori nemesi testőrség lakhelyeként szolgáló Gránátos házakban étkezhetnek, míg a kastély belső udvarában kialakított kávézóban megízlelhetik a hajdani főúrról elnevezett Esterházy tortát is. Bővebb információ: 99/ 537-640, 20/400-1350, hotel@mag.hu.

 

 

 

 

 

 

Műemléki Világnap 2009/Nagycenk,_kastély,_kerti_homlokzat_medium.jpg

Fertőd-Eszterháza kiváló célpont a kerékpáros turistáknak, akik körbekerekezhetik a Fertő-tavat, megcsodálhatják a Világörökségi helyszínként szolgáló Fertő-tájat, a Fertő-Hanság Nemzeti Park kiállító-, és bemutatóhelyeit, hajóra szállhatnak, fürdőzhetnek Fertőrákos kikötőjében, vagy éppen megmártózhatnak Hegykő melegvizes fürdőjében. A kultúrtörténeti, műemléki kincsek iránt érdelkődőket Fertőszéplakon a Tájházak, Nagycenken a Széchenyi-kastély, Fertőrákoson a püspöki kastély és a híres Kőfejtő várja.