Összes rendezvénymúzeumpedagógia

AZ ÉLTETŐ VÍZRŐL – JÁTÉKOSAN

2014. márc. 17 - 2014. márc. 19

A Víz világnapja jegyében a budavári De la Motte – Beer-palotában, március 17-én, 18-án és 19-én múzeumpedagógiai foglalkozások várják az általános iskolás gyermekeket.

kkkkk

Vizes dézsa a palota barokk konyhájában

lllllllllllll

Víz nélkül nincs élet. Így van ez ma. Így volt ez mióta a világ létezik. Vajon mindig olyan nagy szerepet töltött be a mindennapi életben, mint napjainkban? Hogyan, mire használta az ember több mint kétszáz éve, a budavári De la Motte – Beer-palota építésének idején a vizet? Honnan vették egyáltalán a vizet? Mit is jelent az a kifejezés, hogy közkút? Egészséges volt-e vízivás? Milyen gyakran, hol, hogyan fürödtek évszázadokkal ezelőtt, milyen volt akkoriban az illemhely? Vajon honnan vette a egy patikus a napi munkájához szükséges vizet?
Ezekre a kérdésekre keressük - sok játékkal és mesével - a válaszokat, magyarázatokat programjainkon, amelyek során egy hajdani recept segítségével rózsavizet is készítünk, amit minden gyerek hazavihet egy kis üvegcsében.

A múzeumpedagógiai foglalkozásokra általános iskola alsó- és felső tagozatos diákjait várjuk.

Helyszín: De la Motte – Beer-palota (Budapest I., Dísz tér 15.)

Időpontok:
március 17-én, 18-án és 19-én, 9.30 és 13.30 órakor
Előzetes bejelentkezés szükséges (a létszám korlátozott, maximum egy osztály, 25 – 30 fő befogadására alkalmas a helyszín. Regisztrálni lehet: delamotte-beer@forsterkozpont.hu

Belépődíj egységesen: 750 Ft

Információ: www.forsterkozpont.hu

kkkkkkkkk

Látogatói kommentárok

Nincsen még kommentár.

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: