SZULEJMÁN NYOMÁBAN

2014. márc. 29 - 2014. márc. 29

A Pécsi Kulturális Központ felkérésére a Forster Központ részt vett a SZULEJMÁN NYOMÁBAN című honismereti és turisztikai játéksorozatban, amelyet családok, iskolás csapatok és baráti társaságok számára írtak ki a szervezők.

A program fő célja három baranyai város, Pécs, Szigetvár és Mohács történelmi emlékeinek megismertetése, a történelmi események átélése és megelevenítése, illetve egy lehetséges baranyai „Török Tematikus Útvonal” turisztikai vonzerejének közvetítése.
Az interaktív játéksorozat három történelmi helyszínen szervezett komplex témanapon való részvételt biztosít a résztvevőknek. Az akciónapok közötti két levelezőfordulóban kreatív feladatok megoldásával, valamint az akciónapok színes programjain való részvétel során a helyszíneken szervezett játékos feladatok teljesítésében vetélkednek a csapatok.

Március 29-én a játékos vetélkedő helyszíne a pécsi Jakováli Haszan-dzsámi volt, ahol érdekes tárlatvezetésen ismerkedtek meg a látogatók a dzsámival és az "Allah útján" című kiállítással. A dzsámi múzeumi kreatív játékait egyaránt örömmel próbálták ki kicsik és nagyok, s a majdnem félszáz négyfős csapat ajándékul magával vihette a Forster Központ kiadványait a dzsámiról és az Idrisz baba-türbéről. A játékok és a könyvek is a közelmúltban zárult uniós múzeumpedagógiai pályázat keretében készültek el.

A vetélkedőről készült képek:

A bejegyzés a Forster Központ honlapján >>>

Látogatói kommentárok

Nincsen még kommentár.

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: