Összes rendezvényMúzeumok Őszi Fesztiválja

Múzeumok Őszi Fesztiválja a Patikus Házában

2013. szep. 30 - 2013. okt. 27

A Múzeumok Őszi Fesztiválján, szeptember harmincadika és október huszonhetedike között különlegességekkel is várja az érdeklődőket a De la Motte – Beer-palota életmód-történeti kiállítása. Október hatodikán, a patikus útján, mesélő házak között sétára invitálja a látogatókat, október 11-én, a Tanárok Éjszakáján múzeumpedagógiai programjait mutatja be.A fesztivál hónapja során pedig négy alkalommal speciális tematikus tárlatvezetéseket tartunk a palotában, ezúttal nem csupán a padlást, de a pincét is bemutatva.

A palota, amelyben az utóbbi évtizedekben iroda működött, immár kitárta kapuját mindazok előtt, akik kedvet éreznek arra, hogy a mesélő falak közt megismerjék, hogyan élt egykor Budán egy jómódú patikus és családja. Az életmód-történeti kiállítás nap, mint alakul, újabb és újabb bútorokkal, műtárgyakkal, használati eszközökkel gazdagodik.
És a múzeumok őszi fesztiválja idején már nemcsak a szobák, a konyha, de különleges sétákra a patikus egykori gyógynövényszárító padlása, sőt a Vár barlangrendszerébe nyúló pince is látogatható lesz vezetett, fáklyás túrán. A Forster Központ múzeumpedagógiai programjait ismerhetik meg az érdeklődők október tizenegyedikén, a Tanárok éjszakáján. Sőt szó lesz a gyógynövényekről is, hisz a patikus maga készíthette gyógyító, szépítő csodaszereit, erről is akadnak megismernivalók.
Talán az sem titok már, vajon merre járt, mit láthatott a Beer patikus, ha sétálni támadt kedve, ha dolga akadt. Az Építészet Világnapján, október hatodikán, a Patikus Ház elől induló két órás séta elvisz azokhoz a mesélő épületekhez, amelyek mindennapi útjai során érinthetett, amelyekben járhatott a patikus és családja a XVIII. század utolsó évtizedeiben.

A fesztivál részletes programja a palotában ide kattintva tölthető le >>>

A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja központi honlapján >>>

Látogatói kommentárok

Nincsen még kommentár.

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: