A Magyar nő – képes beszámoló a lovasberényi hagyományteremtő fesztiválunkról

2012. szep. 30 - 2012. szep. 30

A lovasberényi kastély egy új tematikájú, és stílusú fesztiválnak adott otthont 2012. szeptember 30-án, vasárnap. A téma, „a magyar nő” terveinknek megfelelően tág teret adott a kibontakozásra, hiszen az anyaságon, a hű társon-feleségen keresztül a gyógyító-ápoló-gondoskodó, a konyhaművész, a gyönyörű, a lenyűgöző lény, mind nő. Sőt, alkalmasint ugyanaz a nő.

Érdekes előadásokat hallhatunk a nőiség ezerféle arcáról, a párkapcsolatok működéséről, és működtetéséről, valamint a gyermeknevelésről is. Az előadások hallgatói számos újdonsággal e fesztiválon találkoztak először, mint például a Hajléktalanok Óvodája. Felmérhettük egészségi és energetikai állapotunkat, és tanácsokat kaphattunk a testi, lelki, és szellemi egészségünk javítása és megőrzése tárgyában mind az előadásokon, mind a sátrakban. A gyermekek kézműves foglalkozáson vettek részt, szakértők irányításával. Volt gyógytorna, ahol a fáradt résztvevők megmozgathatták elgémberedett tagjaikat. Az időjárás is kedvezett a fesztiválozóknak, bár reggel esett, de napközben kiderült, és a fátyolfelhőkön átragyogó nap átmelegítette a levegőt. Az őszi napsütésben jól esett a teaházban felhörpintett gyógytea, melyet a vendégek ingyen fogyaszthattak el. Napközben az előadások mellett a fesztiválon fellépők színvonalas szórakoztató műsorokkal lepték meg a délutánra már szép számmal összegyűlt közönséget. Sipos Marianna, a Moltopera Társulat tagja musical-eket, és Disney-filmdalokat énekelt, a Rámás Csizma, a Csűrdöngölő, és a Rezeda Néptánccsoport pedig a helyi népi táncok kedvelőinek adott át egy csokorra valót.
A kastélyban kiállítások, és kézműves bemutatók várták a közönséget, ahol ezen a tárlatvezetés szintén ingyenes volt. A rendezvény egyben tisztelgés volt Brunszvik Teréz martonvásári grófnő, a kisdedóvó megteremtője előtt.

Képek a rendezvényről:

Látogatói kommentárok

Nincsen még kommentár.

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: