Kétezerötszáz vendégünk volt - Vadásznap Füzérradványon

2012. ápr. 29

Vadászkürtszó hangjaira nyílott április utolsó vasárnapján a IV. Nemzetközi Vadfőző Verseny és Vadásznap Füzérradványban.

Pandák Pál polgármesteri köszöntője után, gróf Károlyi László megnyitotta a vadásznapot. A vadászhimnusz eléneklését követően elkezdődött a vadfőző verseny, amelyre 21 csapat nevezett be, köztük Szlovákiából érkezett csapatok is. A kastélyparkot a délelőtt során finomabbnál finomabb vadételek illata lengte be.
A kastély előtti parkban a környező vadásztársaságok félkörívben felállított trófea kiállítása fogadta a látogatókat, akik a kastély Hubertusz termében Dr. Lenár György muflonokról tartott előadását hallgathatták meg.

A nap megható mozzanata volt, amikor gróf Károlyi László átvette a Hubertusz Kereszt bronz fokozatát, amelyet a Károlyi István vadásztársaság javaslatára a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke adott át. Gróf Károlyi László a vadászatban elért munkájáért, valamint a fiatal nemzedék neveléséért érdemelte ki a magas kitüntetést.
Délben köszöntötte a vendégeket Esterházy Antal herceg is, aki a rendezvény díszvendége volt.

A nap programjai közel 2500 látogatót vonzottak. A délelőtt során vadászkutya bemutató, lézer puskával virtuális vadászat, nyíllövészet, különböző kiállítások (ásvány, haditechnika) között válogathatott a látogató.
Egyik legnagyobb érdeklődést keltő program a miskolci Zsombolytechnika Kft. programja volt, akik veszélyelhárítással és  alpintechnikával foglalkoznak, és a kastély parkjában a rendezvény idejére kilátót varázsoltak. Emelőkosaras teherautójukkal, a fák szintje fölé emelték az érdeklődőket, akik a magasból csodálhatták meg a tájat és fényképezhettek.
A gyerekeket gyerekfoglalkoztató várta, ahol ifj. Szemán Jenőné pedagógus vezetésével rajzversenyen is összemérhették a tudásukat. Az első három helyezett jutalomban részesült.

A rendezvény védnökei voltak:
Az országos és a BAZ megyei területi vadászegyesület elnöke Dr. Székely László, Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, Zay Adorján az Északerdő Zrt. vezérigazgatója, Dr Ódor Ferenc országgyűlési képviselő, Dr Varga Kálmán NG igazgató.

A vadfőző verseny első három helyezettje és két különdíjasa a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága éves kastélybérletét kapták ajándékba.

A helyi vállalkozók nagy segítséget nyújtottak a rendezvény lebonyolításához, a helyiek példamutató összefogása nélkül a nagy sikerű rendezvény nem valósulhatott volna meg:
a Megálló fogadó a rendezvényhez a terítékeket és a süteményeket biztosította, Lesovits Milkós Pálháza polgármestere borral és a rendezvény koordinálásában való részvételével támogatta az eseményt. Azari Béla és Béláné pálházi virágboltja orchidea asztali dísszel és két virágcsokorral járult hozzá a VIP asztal megterítéséhez, a VIP vendégek ebédét a Nagytanya fogadó főzte meg, az Északerdő Zrt. valamint a Fehérszikla fogadó egy-egy vad kilövésével járult hozzá az ebéd elkészítéséhez.
Délután 17 h-kor a kastély nagyszalonjában Nosztalgia kórus koncertje zárta a rendezvényt.
Mindenkinek köszönjük a támogatását! Külön köszönetet mondunk Rédai Zsoltnénak,  ifj,Szemán Jenőnek, Pandák Pálnak és Rédai Zsoltnak a fáradozásukért.

Látogatói kommentárok

Nincsen még kommentár.

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni