II. Derelyefőző Fesztivál a Károlyi-kastélykertben

2012. máj. 28 - 2012. máj. 28

A füzérradványi önkormányzat második alkalommal rendezi meg a füzérradványi kastély parkjában a nagy sikerű Derelyefőző Fesztivált. A rendezvényre 2012. május 28-án kerül sor. A látogatók megkóstolhatják a finomabbnál finomabb derelyéket, amelyeket a derelyefőző versenyre benevezett csapatok saját recept alapján, helyben készítenek el. A csapatok reggel 9.00-kor regisztrálhatnak. A program délelőtt 10.00 órakor kezdődik tűzgyújtással. Az elkészült derelyéket, melyek főételnek, és csemegének egyaránt megfelelnek, déli 12.00-kor kóstolhatják meg az éhes vendégek. A jó ebédhez nótaszóval is kedveskednek a szervezők, mert 13.00 órától a helyi és környékbeli népdalkörök mutatkoznak be műsorukkal a kastélykert látogatóinak. A fesztiválon a Magyar Kultúra Lovagrendje is képviselteti magát.


Füzérradványi II. Derelyefőző FesztiválA fellépő népdalkörök:

Nótakör (Sárrétudvardi)

Bodnár Marika népdalénekes (Kuncsorba)

Pusztafalusi Gyermektánccsoport

Herlányi Népdalkör (Szlovália)

„Huták Virágai” Népdalkör (Pálháza)

FABOTÓ Citerazenekar (Nagykapocs, Szlovákia)

Törő Gábor Népdalkör (Püspökladány)

Jarecsnyi Evelin és Csontos Dániel (Pálháza)

Farkas Nóra (Pálháza)

 FELHÍVÁS!
A szervező Füzérradványi Önkormányzat várja azon 5 fős csapatok jelentkezését, akik a derelyekészítésben meg kívánják mérettetni magukat. A versenyre az idén felvidéki és kárpátaljai jelentkezők is benevezhetnek.

Rendezvény a Károlyi-kastélkertbenA csapatoknak 2 kg lisztből kell elkészíteni alkotásaikat, melyhez asztalt, tűzifát, főzőüstöt, lisztet, tojást, olajat, és zsemlemorzsát az önkormányzat biztosít. A derelyéhez szükséges töltelékanyagot (lekvár, túró, stb.), valamint egyéb szükséges eszközöket a csapatoknak kell magukkal hozni. Az elkészült finomságokat 12.00 órától értékeli a zsűri. Az étel mellett többek közt pontot kap a tálalás, valamint a csapattagok öltözéke, megjelenése is.

Részletesebb információról érdeklődni lehet az alábbi telefonszámon. Jelentkezési határidő: 2012. május 25.

 

Jelentkezés és információ:

Csősz Judit

06-47-370-008; 06-20-257-22-42

telehazradvayn@gmail.com

 

A rendezvény szervezője:

Füzérradvány Községi Önkormányzat

 

A rendezvény társszervezője, egyben támogatója:

Műemlékek Nemzeti Gondnoksága

 

Látogatói kommentárok

Nincsen még kommentár.

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni