Összes rendezvénySéta és tárlatvezetés

A PATIKUS ÚTJÁN

2013. nov. 24 - 2013. dec. 07

A Forster Központ vársétára hívja az érdeklődőket, amely a De la Motte – Beer-palotából indul, s bejárja a Várnegyed utcáit a „patikus útján”, november 24-én vasárnap és december 7-én, szombaton.

Arany Sas PatikamúzeumIdőkalandozásra invitáljuk az érdeklődőket: mintha a XVIII. század végén sétálnánk a budai Várnegyed polgárvárosában. A Dísz térről, a De la Motte – Beer-palotától indulunk. Megismerjük azoknak az épületeknek a történetét, amelyeket a palota korabeli tulajdonosa, Beer József Kajetán királyi gyógyszerész és családja láthatott, látogathatott.
A budai Várnegyed akkoriban jelentős történelmi események színtere volt. Mária Terézia és II. József uralkodása idején részben kicserélődött a lakosság, megváltozott az épületek funkciója, hiszen Pozsonyból egy időre ide költöztek a kormányszékek. Sétánk során, avatott kísérőnk történeteiből megelevenedik a városrész egykori élete, megtudjuk, hova jártak a budai polgárok színházba és kaszinóba, hol tartottak álarcosbálokat, hallunk I. Ferenc magyar királlyá koronázásáról is.
Az egykori lakóépület megismertet a jómódú polgár életmódjával a barokk Budán.

A séta időtartama kb. 2 óra, tervezett útvonala: Dísz tér, Szent György tér, Tárnok utca, Szentháromság tér, Hess András tér, Országház utca, Kapisztrán tér, Úri utca, a De la Motte-Beer-palota

Jegyáraink tartalmazzák a séta, és a De la Motte-Beer-palota látogatását/tárlatvezetését (fotózással).

Csoport-létszám alkalmanként: max. 25 fő

Felnőtt: 1.200 Ft/fő
Diák/nyugdíjas: 600 Ft/fő

Séta-időpontok:
november 24. (vasárnap) 14.30
december 07. (szombat) 10.30

Kérjük, hogy részvételi szándékukat szíveskedjenek jelezni az alábbi elérhetőségeinken:
Tel.: +36 1 202 19 67
E-mail: delamotte-beer@forsterkozpont.hu

Látogatói kommentárok

Nincsen még kommentár.

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: