Összes rendezvényMúzeumok Őszi Fesztiválja

„A Patikus ház titkai"

2013. szep. 30 - 2013. szep. 27

A szakrális falképekkel kifestett barokk „patikusház” különleges építészeti, művészettörténeti és művelődéstörténeti értékeinek, valamint kapcsolatrendszerének bemutatása, rendhagyó tárlatvezetéseken, interaktív bemutatókkal, szakemberek segítségével. A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja „Csak itt, csak most – Pincétől a padlásig” programkategóriájának részeként nevezett be az országos rendezvénysorozatba.

A meghirdetetett programokon a látogatók megismerkedhetnek egy különleges barokk műemlék sajátosságaival, és gondozásának kulisszatitkaival. A rendhagyó tárlatvezetések során a vendégek találkozhatnak azokkal a szakemberekkel – restaurátorokkal, művészettörténészekkel, kutatókkal - akik a műemlék értékeinek feltárásában, megőrzésében kiemelkedő szerepet játszottak. Általuk a vendégek részletesen és alaposan megismerhetik a palotát, a hozzá kapcsolódó 18. századi művelődéstörténeti háttérrel együtt.

Részletes program:
2013. szeptember 30. (hétfő) 16.00: A falképekkel kapcsolatos restaurátori feladatok ismertetése az épületben egykor, és a közelmúltban dolgozó restaurátorok segítségével. Előadó: Rády Ferenc (Befejezés: kb. 19.00 órakor)
október 13. (vasárnap) 14.00: A PROGRAM AZ ELŐADÓ VÁRATLAN MEGBETEGEDÉSE MIATT ELMARAD!!!!
október 16. (szerda) 15.00: A budai vár és a 18. század végén. Előadó: Várkonyi Gábor.
(Befejezés: kb. 19.00 órakor)
október 27. (vasárnap) 14.00: Jelentős állomások a palota életében - avagy hogyan lett az egykori műemlékből palotamúzeum? Előadó: Özvegy Györgyi (Befejezés: kb. 19.00 órakor)

A program változás jogát fenntartjuk!

A belépőjegy ára tartalmazza a tárlatvezetést, és az előadásokon való részvételt.
Az épületbejárás során kérjük, hogy minden kedves vendégünk fokozottan ügyeljen testi épségére! A programokon mindenki csak saját felelősségére vehet részt!

Az előadásokon való részvételhez REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES! REGISZTRÁLINI LEHET a delamotte-beer@forsterkozpont.hu CÍMEN, és a 202-1967 TELEFONSZÁMON!
Az előadásokon a maximális létszám 45-50 fő.
Regisztrációs időpontok ide kattintva tekinthetők meg>>>

JEGYÁRAK:
Felnőtt: 1150,-/alkalom; Diák, nyugdíjas: 850,-/alkalom

Kapcsolattartó személy: Soóky Krisztina +36 20 4437464;
krisztina.sooky@forsterkozpont.hu

Látogatói kommentárok

Nincsen még kommentár.

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: