Összes rendezvénymúzeumpedagógia

Aranyidők Eszterházán – Beszámoló az Esterházy-kastélybeli múzeumpedagógiai projektnyitó rendezvényről

2012. szep. 29 - 2012. szep. 29

Szeptember utolsó szombatján a projektnyitó ünnepséget követő első családi napon remek hangulatban telt az idő. A családok, szülők, gyerekek, nagymamák, nagypapák éppúgy élvezték a kastély és a park egyébként rejtett zugainak a felfedezését, mint a koncertet, a kézműves foglalkozásokat vagy a menüett lépéseinek próbálgatását.

A projektnyitón a közönséget Kocsis Ferenc, Fertőd város polgármestere köszöntötte, majd D.Barabás Mária, a Műemlékek Nemzeti gondnoksága Programirodájának a vezetője ismertette az induló múzeumpedagógiai projektet.
A Műemlékek Nemzeti Gondnokságának a „Múzeumok mindenkinek” program – múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése – TÁMOP-3.2.8.B-12/1 című pályázat keretében összesen 19.438.169 forint vissza nem térítendő, 100%-os uniós támogatásban részesült a fertődi múzeumpedagógiai programja. Az ''Aranyidők Eszterházán'' - múzeumi foglalkozások a fertődi Esterházy-kastélyban című, 15 hónapon át zajló programsorozat keretében 7 együttműködő oktatási intézményből 948 gyermek 97 múzeumi foglalkozáson vesz részt a kastélyban.
Az igazán érdekes és színes tematika lehetőséget nyújt a gyerekeknek a történelemben való szellemi, virtuális kalandozásra éppúgy, mint a műemléknek és környezetének a felfedezésére.
Múzeumi napok, tematikus foglalkozások, speciális igényű gyerekeknek kialakított sorozatok, műhelyfoglalkozások nyári tábor és családi napok során tárja ki kapuit Magyarország legszebb barokk kastélya a gyermekek előtt.
Természetesen ilyen tömegű foglalkozást csak a településeken és a környéken élő szakemberekkel, pedagógusokkal, múzeumpedagógusokkal közösen lehet színvonalasan megvalósítani. Őket már a pályázatok előkészítési munkálataiba, a tematikák kialakításába is bevonták a Gondnokság múzeumpedagógusai.
Az uniós forrásokból kisebb beruházásokra, a foglalkoztató terem berendezésének a fejlesztésére is lesz mód, és a megvalósítás során múzeumi demonstrációs eszközök, játékok, interaktív tartalmak is gazdagítják majd a kastélymúzeum kínálatát.

Képes beszámoló a projektnyitó ünnepségről:

Látogatói kommentárok

Nincsen még kommentár.

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: