Tizenhetedszer is múzeumok! Mindenkinek!

2013. máj. 17, - 08:41 du.

A Forster Központ standja körül nagy volt a nyüzsgés a Múzeumok Majálisán.

Május 11-12-én a Múzeumi Világnap alkalmából tizenhetedik alkalommal megrendezett ingyenes múzeumünnepen idén is több mint 100 múzeum és számos vendégintézmény mutatkozott be a Múzeumkertben. 

A múzeum épületében szakmai programokkal, vetítésekkel, különleges tárlatvezetésekkel, zenés és irodalmi produkciókkal várták az érdeklődőket.
A Forster Központ a múzeum bejáratával szemben rendezte be a sátrát, amely nagyon népszerű volt a látogatók körében. A két nap során a több mint húsz munkatárs és önkéntes alig győzte az érdeklődők rohamát a standon. A gyerekeket és a felnőtteket kipróbálásra hívó kreatív múzeumi játékok, építők, kirakók, kép-satírozók, kvízek, kézműves asztal, szakmai kiadványok, képeslapok, szóróanyagok késztették megállásra.

A Majálison a múzeumok ízelítőt adtak sokszínű kulturális programjaikból, szakmai munkájukból, tartalmas szórakozás és tanulságos tapasztalatcserék lehetőségét nyújtva az érdeklődőknek.

A Forster Központ munkatársai az intézmény vagyonkezelésében lévő műemlékekről, hazánk világörökségi helyszíneiről és a műtárgyvédelem feladatairól, napi gyakorlatáról tájékoztatták a látogatóikat. Bemutattuk a múzeumpedagógiai programjainkat, amelyeket uniós támogatással, a TÁMOP pályázatok keretében valósítunk meg, gyerekek ezreit fogadva foglalkozásainkon.

A Nemzeti Múzeum kiváló szakmai csapatának ez úton köszönjük áldozatos munkájukat, s hogy tizenhetedszer is megnyílhatott a Majális.

Látogatói kommentárok

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: