Elismerés a Forster Központ pécsi programjának a Múzeumpedagógiai Nívódíj pályázaton

2015. márc. 16, - 03:21 du.

Az idei Múzeumpedagógiai Nívódíjakat és a Múzeumpedagógiai Életműdíjat a 8. Múzeumok Őszi Fesztiváljának hétfői nyitó rendezvényén, a 11. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón adták át a Magyar Nemzeti Múzeumban. Idén a múzeumpedagógiai programok közül a Néprajzi Múzeum Tárgyas ragozás című projektje és a Mesemúzeum és Meseműhely komplex programja lett Nívódíjas, és elismerő oklevélben részesült a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ pécsi Jakováli Haszan-dzsámiban zajló múzeumpedagógiai programja.

A múzeumi programokhoz kapcsolódó kiadványok kategóriájában a Gödöllői Királyi Kastély Múzeum pedagógusoknak szóló módszertani segédanyaga, és a Budapesti Történeti Múzeum Városfelfedező programja nyerte el a Múzeumpedagógiai Nívódíjat, elismerő oklevelet a Gödöllői Városi Múzeum Tündérkert programsorozata és kiadványa kapott .
Az első Múzeumpedagógiai Életműdíjat Vásárhelyi Tamás vehette át, aki négy évtizede a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársa, egyetemi adjunktus, az ELTE PPK és az ELTE TTK oktatója.

A kultúráért felelős minisztérium által 2003-ban alapított Múzeumpedagógiai Nívódíj létrehozásának célja az volt, hogy elismerésben részesítse mindazokat az intézményeket, amelyek kimagasló teljesítményt értek el magas színvonalú és újszerű múzeumpedagógiai programjaikkal és kiadványaikkal.
A Szabadtéri Néprajzi Múzeum által idén életre hívott életműdíjat pedig olyan szakemberek elismerésére alapították, akik több évtizede a múzeumpedagógia területén dolgoznak, és saját múzeumi kereteiken túlmutató, kimagasló szakmai eredményeket értek el.

A díjakat Halász János kultúráért felelős államtitkár adta át.

A Forster Központ pécsi Jakováli Hasszan-dzsámiban zajló múzeumpedagógiai programjáról bővebben ide kattintva olvashatnak >>>

Aczél Eszter, a Magyar Nemzeti Múzeum történész – főmúzeológusának szakmai értékelése a múzeumpedagógiai programról >>>

Látogatói kommentárok

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: