Sokan voltunk! – Örökségnapok 2012

2012. szep. 17, - 12:54 du.

A Kulturális Örökség Napjain szűnni nem akaró hullámokban érkeztek a látogatók a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága budavári székházába.
Idén a Gondnokság két ritkán látogatható műemléki helyszínén, a Dísz téren álló  De la Motte - Beer-palotában és a Buda-nyéki királyi vadászkastély romkertjében fogadtuk az érdeklődőket. A romkertet szombaton, a palotát mindkét napon megnyitottuk a vendégek előtt.


A munkatársaink mellett, a tavalyi évhez hasonlóan, magas színvonalon felkészült és lelkes önkénteseink kalauzolták a látogatókat. A palota barokk kapualjában tablókiállításon mutattuk be a Gondnokság kezelésében álló műemlékeket, a kiadványsarokban és az információs pultnál az érdeklődők minden kérdésére igyekeztünk választ adni, sőt, ha a gyermekmegőrzést és a kutyamegőrzést is számba vesszük, igazán széleskörű szolgáltatást biztosítottunk a vendégeknek. Információkat adtunk és a palota szobáiban tárlatvezetéseket tartottunk angol, olasz, francia és német nyelven is, s ahol szükséges volt, egyénileg is foglalkoztunk a látogatókkal.Összegezve a két nap statisztikáját:

A Buda-nyéki királyi vadászkastély romkertjében a szombati négy órás nyitva tartás alatt 110 látogatónk volt, akiket egy munkatársunk mellett 3 önkéntes kalauzolt, 4 zenész pedig szintén önkéntes munkában korabeli zenével tette hangulatossá a romkertben a vezetéses sétát.

A De la Motte - Beer-palotában 18 önkéntesünk és öt munkatársunk dolgozott a két nap során 8-8 órás nyitva tartással. Összesen 60 csoportban 1249 látogatónak tartottunk tárlatvezetéseket.
A két helyszínen 25 fő önkéntes összesen 119 önkéntes órában segítette a munkánkat.

Lelkes és színvonalas munkájukat ezen a fórumon is megköszönjük! smile


Arról, hogy milyen visszhangja volt a munkájuknak, álljon itt néhány bejegyzés a vendégkönyvünkből


   - Szuper ötletnek tartjuk ezt a nyílt napot! Köszönjük az idegenvezetést, kifejezetten élveztük! (Darabos Katalin)

   - Végre láthattuk ezt a szép helyet is! Köszönjük a tartalmas, figyelmes vezetést! (Czéhmester Margit)

   - Szép az épület, élvezet volt a vezetést hallgatni. Kívánom, hogy mielőbb múzeumként legyen látogatható! (L.)

   - Nagyon köszönjük a szíves fogadtatást, a gyermekmegőrzést és a profi vezetést is! (Károly Béla és családja)

   - Örömmel vettünk részt az épületbemutatáson. Köszönjük a lelkes és szakszerű tájékoztatást. Kívánjuk, hogy az átszervezések után is folytatni tudják a munkát! (Rácz Sándor)

   - Köszönjük a vezetést. Örömmel tapasztaltuk az új és jó kezdeményezést. Tárlatvezetéssel sokkal élvezetesebb minden tárlat, az önkéntesség pedig dicséretes. (Veszely Áron, Szabadkai Petra, Tatai János, Hajsnekker Krisztina)

   - Imponáló volt a vezetők felkészültsége. Különös tekintettel az angyalokra smile Nagy élmény volt! Köszönjük. (B.)

   - Lovely tour on the – thank you very much! Made our visit all the way from Singapore a very special one smile Thanks!! (Hayley smile )

   - Fascinating and absorbing Palace. Baroque history in the 21 century. Congratulations on all for your good work. Thank you for the opportunity and to excellent English guide. (John and Klara UK )

   - Köszönjük, hogy lehetőséget biztosítottak e szép palota megtekintésére. Köszönjük a kedvességüket, türelmességüket és oly sok információt tudtak számunkra nyújtani. Még egyszer köszönjük. (László Zsuzsanna)


 

A romkertről:

 

   - Nagyon érdekes hely, nem gondoltuk volna, hogy itt ilyen érdekes építmények voltak! Köszönjük a szakszerű vezetést! (Rosta Éva)

   - Köszönjük a lelkes bemutatót. Szomorúan vettük tudomásul a spártai körülményeket, észleltük a felesleges pusztítást. Sajnáljuk, hogy nincs elég pénz a tervekre és a leletmentésre, de még jobban, hogy az iskolák nincsenek bevonva megfelelő szervezéssel, gyönyörű programokat lehetne szervezni itt. (Bencsik Béla középiskolai tanár)

   - Üdvözlöm a gondolatot és a megvalósítást, hogy ezt a kevéssé ismert építészeti-történeti értéket megismerhetjük. Örömmel látnánk a feltárását, fejlesztését, a tervezett kőtár és kert  bemutató létesítését. A KÖN keretében tartott bemutatás reneszánsz zenei kíséretét szívesen hallgattam, hangulatos kiegészítője volt a látogatásnak. (Baross Eszter közgazdász, Bp. XI. ker. lakos)

A képes beszámoló a rendezvényről ide kattintva megtekinthető!

Látogatói kommentárok

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: