„A barokk művészet felfedezése”

2012. aug. 22, - 11:35 de.

Elkészült, és a nagyközönség számára is elérhető az interneten megnyílt Museum With No Frontiers (Múzeum Határok Nélkül) szervezet új virtuális múzeuma „A barokk művészet felfedezése” (Discover Baroque Art), melyen a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága néhány műemléke, és maga az intézmény is bemutatásra került.

Az interneten böngészők virtuálisan megcsodálhatják a programban részt vevő tagországok által feltett műemlékeket és műtárgyakat. Az egyes múzeumok ismertetései angol nyelven kerültek fel a világhálóra, s a későbbiekben tervezzük, hogy a szövegek minél több nyelven, így a részt vevő tagországok nyelvén is olvashatóak legyenek. A látogatók érdeklődésük iránya és mélysége szerint kaphatnak összefoglaló vagy részletesebb információt a bemutatott műtárgyakról, és épületekről. A szövegeket látványos fotók is kísérik.

A Nemzeti Kulturális Alap, illetve az oktatási és kulturális miniszter nagylelkű segítsége, a miniszteri keretből folyósított anyagi támogatás nélkül intézményünk nem tudta volna fedezni, hogy része lehessen ennek a kiváló nemzetközi projektnek.

Megítélésünk szerint egyrészt átfogó képet tudtunk adni a magyar barokk kultúráról, művészetről és szellemiségről, másrészt a program kereteiben és sajátosságai révén sikerült azt az európai kultúrtörténetbe is beágyazni, és megmutatni hasonlóságunkat és különbözőségünket egyaránt. Biztosak lehetünk abban, hogy aki csak teheti személyesen is ellátogat majd hazánkba, hogy megismerje a Discover Baroque Art („A barokk művészet felfedezése”) oldalon bemutatott magyar kulturális örökséget.

kkkkkkkkkkkkkkkkk

A Műemlékek Nemzeti Gondnokságáról a portálon >>>


Épületeinkről:

Fertőrákosi püspöki palota

Péceli Ráday-kastély

Edelényi L'Huillier - Coburg-kastély

Oroszlány-majkpusztai Kamalduli Remeteség

Zsira-gyülevízi Rimanóczy-kastély

Fertődi Esterházy-kastély

Tatai Esterházy-kastély

A Museum With No Frontiers (Múzeum Határok Nélkül) szervezet portálja >>>

Az NKA MINISZTERI - KÖZPONTI INTÉZMÉNYEK döntése alapján A DISCOVER BAROQUE ART CÍMŰ PROJEKTBEN VALÓ RÉSZVÉTELRE, TAGDÍJ BEFIZETÉSÉRE, WEB FELTÖLTÉSRE ÉS A PROGRAMHOZ KAPCSOLÓDÓ FORDÍTÁSRA ÉS FOTÓZÁSRA páláyzati célra intézményünk 2009. 03. 24-én vissza nem térítendő támogatást kapott.

A pályázati azonsoító: 4903/00192/09
Jogelőd azonosító: 4103/0022
Támogatás összege: 3.200.000,- Ft

A projekt indításáról kiadott sajtóközlemény ide kattintva tölthető le!

A projekt bejegyzése Támogatóink oldalán >>>

Látogatói kommentárok

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: