Majki levendula a Vidéki Mustrán

2012. júl. 02, - 12:50 du.

A Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjai alatt pénteken indult a Vidéki Mustra vásár. A szervezők az őstermelőket, a magyar élelmiszereket, a vidék ételeit, értékeit, a "hazait" kívánják a budapestiek figyelmébe ajánlani a rendezvénysorozattal. A vidéki termelők a Darányi Ignác terv részeként pályázhattak a mustrán való részvételre, s június 29-től késő őszig minden pénteken ötvenen kapnak lehetőséget portékáik bemutatására és árusítására - hangzott el a megnyitón.

Akik a forró napon végigsétáltak a hűsítő árkádok alatt, ínycsiklandó sajtok, szalámik és húsáruk, gusztusos kenyerek, lekvárok, szörpök, zöldségek, mézeskalácsok és még sok más finomság között válogathattak a család asztalára.

Mi, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, a vásár meghívottjaként önkénteseinkkel és munkatársainkkal a Majki Kamalduli Remeteségben termett levendulát árusítottuk a standunkon. A csodás virágillat megállásra késztette az arra járókat. Aki már járt Majkon, azonnal a szép emlékeit idézte, s kezében levendulával hagyta el a vásárt. Aki még nem járt ott, annak elmeséltük, milyen csodás hely Majk, ahol a néma barátok cellaházai között levendulakertek illatoznak, s hívtuk, látogassa meg ezt a különleges műemlékegyüttest.
El is fogytak a levendula csokraink is, a szórólapjaink is a nap végére.
Az érdeklődők a következő két pénteken is megtalálnak minket a Vidéki Mustrán.

A Gondnokság munkatársai és önkéntesei két héttel ezelőtt szedték le a francia levendulát Majkon, ahol azóta csokrokba kötve szárították az virágokat. A jövő héten zajló angol levendula szüretére a honlapunkon is toboroztunk önkénteseket, olyan sikerrel, hogy a hirdetést pár nap múlva le is kellett vennünk az oldalunkról. A Mustrán is akadtak jelentkezők, akik rövid beszélgetést követően lelkesen ajánlkoztak önkénteseink sorába.


Egyre több olyan rendezvényünk van, amelyet az önkéntes programunk elkötelezett és felkészült résztvevőivel közösen tudunk sikerre vinni, köztük a legfontosabbak: Kulturális Örökség Napjai, Antik Enteriőr Kiállítás és Vásár, Múzeumok Majálisa, Múzeumok Éjszakája. Létszámgondokkal küszködő intézményünknek ez nagy segítséget jelent, köszönet érte önkénteseinknek!

Látogatói kommentárok

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: