Az Esterházy Madonna Fertődre utazik

2012. márc. 08, - 11:36 de.

A június 16-án megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakájá-nak egyik legizgalmasabb eseménye lesz annak a megállapodásnak az eredménye, melyet Baán László, a Szépművészeti Múzeum, és Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának vezetői kötöttek.


Raffaello Esterházy Madonna


EGY KITÜNTETETT IDŐPONTBAN:

Múzeumok Éjszakáján - 2012. június 16.

EGY KÜLÖNLEGES ATMOSZFÉRÁJÚ HELYEN:

Fertőd–Eszterházán, az Esterházy–kastélyban

EGY KÜLÖNLEGES MŰALKOTÁS:

Raffaello Santi: Esterházy Madonnája - „találkozik a nagyközönséggel”

Az Esterházy Madonna Esterházán

Az esemény fő támogatója a VELUX Magyarország Kft.

A megállapodás értelmében a Szépművészeti Múzeum féltve őrzött kincse, a Raffaello Santi festette Esterházy Madonna „látogatást tesz” a fertődi Esterházy–kastélyban, s a múzeumi éjszakán kiállításra kerül a kastély pazarul helyreállított emeleti dísztermében. A mű bemutatásához egyedi és ötletes installáció készül, s mielőtt a látogatók megtekintik Raffaello remekét, felvezető kiállításon kapnak bő információkat a képről és jelentőségéről. A rendezvény minden pillanata médiaesemény is lesz, melyet előreláthatólag a Magyar Televízió közvetít.

Mivel a műalkotás biztosítása, Fertődre szállítása és a különleges installáció több millió forintba kerül, az Esterházy Kastély Kápolna Alapítvány gyűjtőakcióval segíti a szükséges összeg előteremtését. Mindazokat, akik akár a legszerényebb összeggel hozzájárulnak a bemutatóhoz, a kiállításon és az Alapítvány honlapján – ha ezzel egyetért – a támogatók között név feltüntetjük. 5000 Ft vagy ezt meghaladó összegű támogatás esetén az adományozó ún. „Támogatójegyet” kap, mellyel az Esterházy Madonna kiállítását díjtalanul megtekintheti.

A hozzájárulások a kastély nyitva tartása alatt befizethetők a pénztárban, vagy támogatásként átutalhatók az Alapítvány számlaszámára: 11737100–20004707

Részletek ide kattintva tölthetőek le >>>

Látogatói kommentárok

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: