Népszerűek voltunk az Antik Enteriőr kiállításon

2011. dec. 09, - 07:06 du.
A Néprajzi Múzeumban megrendezett 15. Antik Enteriőr kiállítás négy napján (december 1-4.) a vártnál is sikeresebben szerepelt intézményünk. A zártkörű megnyitó ünnepség egyik attrakciója a jótékonysági aukció volt, melyen több tétel kikiáltása után az első licitek a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága által felajánlott, a fertődi Esterházy-kastélyban eltöltött, egy éjszakás szállással egybekötött hétvégére érkeztek.

 

Kemény munkában munkatársunk és önkéntesünk a kiállításonBemutató helyünket a karzaton, az egyik díszes ólomüvegablak előtt rendezhettük be, amely a 18-19. századi bútorokkal és kiegészítőkkel történeti kastélyenteriőrt idézett. A vonzó sarok iránt a kiállítás egész ideje alatt nagy volt az érdeklődés. A vendégek kisebb-nagyobb hullámokban érkeztek, valaki mindig megállt az 1735-ből származó intarziás asztalt megcsodálni, sokan a kihelyezett kiadványainkat tanulmányozták, vagy az intézmény munkája, és az általunk gondozott műemlékek iránt érdeklődtek. Voltak olyan percek is, mikor munkatársaink alig győzték a tömegesen érkező, nagyszámú látogató kiszolgálását, informálását. Sok vendég figyelmét felkeltette a kastélybérlet, és közel félszázan iratkoztak fel a hírlevelünkre.

antik_enterior_2011/antik_enterior_gyermek_kepeskonyvvel_medium.jpg

A legnépszerűbb kiadványunknak az Eszterházai tündérmesék c. mesekönyv bizonyult, amelyet számos vásárló ajándékul szánt a karácsonyfa alá.
A kiállítás szervezői szerint a kiállításon aratott sikerünk igazolta a kezdeményezés jogosultságát, hogy az Antik Enteriőr kiállításon a kastélymúzeumok is bemutatkozhassanak.
Jövőre pedig, a tervek szerint, az Antik Enteriőr kiállítást és vásárt látják vendégül a kastélyaink, Fertődön, Tatán és Füzérradványban. Honlapunkon, hírleveleinkben ezekről is hírt adunk majd.

Köszönet a szervezőknek a meghívásért! Köszönet a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága tíz önkéntesének, akik a kiállítás alatt a bemutató helyünkön dolgoztak! Köszönet a látogatóknak a megtisztelő figyelemért!

 

További információk a kiállításról >>>

Kiadványainkról >>>

A kastélybérletről >>>

Látogatói kommentárok

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: