Több lábon Edelényben

2011. okt. 20, - 12:52 du.
Ezzel a címmel indított útjára egy kísérleti foglalkoztatási programot az Edelényi kistérség, amelyhez befogadó partnerként a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága is csatlakozott az Edelényi Kastélysziget révén.
A projektben olyan, elsősorban frissdiplomás, a térségben lakó, fiatalok vesznek részt, akiknek még nem sikerült a munkaerőpiacon megtalálni a végzettségüknek és tudásuknak megfelelő állást.

A program 14 hónapja amellett, hogy rendszeres havi jövedelmet biztosít, lehetőséget nyújt arra is, hogy a résztvevők bővítsék ismereteiket, és munkatapasztalatra tegyenek szert. A programban részt vevő 43 fő a kistérségi fejlesztési irányokhoz igazodó, különböző munkacsoportokban - gazdaságfejlesztés, energetika, agrárium és környezetvédelem, kommunikáció, oktatásfejlesztés - végzi munkáját.
A projekt célja a célcsoport segítésén túl, hogy ugyanezen időszak alatt az Edelényi kistérség a foglalkoztatottak révén jelentős szellemi kapacitáshoz jusson, hosszú távon pedig cél a kvalifikált munkaerő térségen belüli elhelyezkedése vagy önfoglalkoztatóvá válása. Az egzisztenciát sikeresen kiépítő, képzett személyek kistérségen belüli megtartása közvetve és közvetlenül is hozzájárul a kistérség területi hátrányainak csökkenéséhez.
A csoportok megismerkedtek - speciális területükre helyezve a hangsúlyt - az Edelényi Kastélysziget projekttel, illetve bemutatták nekik azokat a tevékenységeket, amelyek akár a program részeként, akár önkéntes munkaként is kapcsolhatók a kastélyhoz. Az együttműködés révén egy fő foglalkoztatására kerül sor a program ideje alatt, akinek feladata a helyi önkéntes program koncepciójának, és az erre épülő munkatervnek a kidolgozása lesz.

 

Forrás: Edelényi Kastélysziget 

Látogatói kommentárok

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: