Önkéntesek találkozója a Műemlékek Nemzeti Gondnokága székházában

2011. szep. 02, - 11:57 de.
A Műemlékek Nemzeti Gondnokága 2011-ben, csatlakozva az Európai Önkéntesség Éve mozgalomhoz, tavasszal, a Műemléki Világnap alkalmából elindította önkéntes programját. Ennek keretében egyrészt önkénteseket foglalkoztatunk az intézmény által gondozott műemlékekben, másrészt a „Műemlékeink nagykövetei" programunkhoz csatlakozó segítőink hazánk épített örökségállományát, és az örökségvédelem tevékenységét népszerűsítik számos fórumon.
onkentesng/onkentes_diszter_2011_honlapra_medium.jpgAz intézmény honlapján, hírlevelében, valamint híradásokban, és a Múzeumok Majálisán toborzott önkénteseket. Felhívásainkra közel 50 fő jelentkezett beleszámítva a vidéki helyszínek segítőit is. A toborzást követő interjúk alkalmával önkéntes koordinátoraink személyesen is megismerkedtek a jelentkezőkkel, s a párbeszéd során körvonalazódtak az önkéntes tevékenység keretei, lehetőségei és szabályai is.

Az idei Kulturális Örökségnapokon a máskor nem látogatható Dísz téri székházunk, a De la Motte - Beer-palota termeiben a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága önkéntesei fogadják majd a látogatókat, akik ezen a hétvégén mutatkoznak be a nagyközönségnek, mint a Gondnokság Önkéntesség Évében indított új programjának részesei.

Miután a felkészüléshez írásos szakmai anyagot küldtünk a KÖN-re jelentkezőknek, intézményünk 2011. augusztus 30-án találkozót szervezett az önkéntesekkel, ahol Dr. Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága igazgatója fogadta őket, és előadást tartott nekik az intézmény céljairól, működéséről, és az általunk gondozott műemlékekről. Előadása után Fitos Péter, a Gondnokság munkavédelmi előadója részesítette munka-és tűzvédelmi oktatásban az önkénteseket. Ezt követően munkatársaink tárlatvezetésen mutatták be a De la Motte - Beer-palotát, és szituációs gyakorlatokkal készítették fel a Kulturális Örökség Napjain közreműködő segítőket feladataik ellátására.

Az élménydús délután mind az önkéntesek, mind a kollégák számára hasznosnak és tanulságosnak bizonyult, és mindenki izgatottan készül a szeptember 17-18-i hétvégére, amikor a jelenleg irodaként szolgáló, freskókkal díszített termeket látogatók népesítik majd be.
Látogatói kommentárok

Név:

Email:

URL:

Jegyezz meg!

Értesítsen, ha újabb kommentár érkezik!

Írja be az alábbi képen látható szöveget: