Európai Uniós projektjeink
Fertőd a kastély kivilágított látkép totál

Eszterháza, Közép-Európai Kulturális Központ

 

Az ország egyik legnagyobb örökség-turisztikai fejlesztése kezdődött az Fertődön az Esterházy-kastélyban.Több mint 1,3 milliárd forint uniós támogatással valósulhat meg Eszterháza, Közép-Európai Kulturális Központ I. fejlesztési üteme. A kivitelezési munkálatok 2009. augusztus 27-én kezdődtek el a belső díszlépcsőház,a Sala Terrena (nyári hűsölő) és a nyári ebédlő restaurálásával.

 

Tovább
Eszterháza Miklós nap 2009 érkezik a mikulás

Fertőd-Eszterháza, Esterházy-kastélypark helyreállítása

I. ütem: a kastélytől nyugatra fekvő kertrészek rekonstrukciója (kapcsolódva az Eszterháza nagyprojekt összesen 3,6 milliárd Ft-os beruházásához).
Támogatás: 12+200 millió forint.

Ide kattintva a fejlesztés I. ütemének honlapjára juthat >>>


Tovább
Edelény homlokzat a kapuval

Edelény, Kastélysziget Kulturális - Turisztikai Központ

 

Elkezdődnek az edelényi Kastélysziget Kulturális - Turisztikai Központ csaknem 2,2 milliárd forintos kiemelt projekt mukái, amely az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) Turisztikai Attrakciók Fejlesztése keretében valósul meg, több mint 1,8 milliárd forint az uniós támogatással.

 

Tovább
Edelény Holt Bódva rekostrukció 1

Az edelényi Kastélysziget körüli Holt-Bódvaág revitalizációja

 

A park helyreállításának első ütemében megtörténik az edelényi Kastélysziget körüli Holt-Bódvaág revitalizációja.

A projekt EU támogatásból, a KEOP 3.1.3. “Gyűjteményes és Történeti Kertek Helyreállítása” támogatási keretéből készül.

Ide kattintva a Kastélysziget körüli Holt-Bódvaág revitalizációját bemutató honlapra navigál! 

 

Tovább
Sirok légi 2

„Végvárak világa” barlangvár és turisztikai központ a siroki Vár-hegyen

 

A fejlesztési tervet a várrom vagyonkezelője, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága dolgozta ki, és 320 millió forint támogatást nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program pályázatán. Az összességében 356 millió forintos turisztikai fejlesztés után Sirok látványos turisztikai kínálattal várja a látogatókat várhatóan 2010-11-től. Ide kattintva a fejlesztés honlapjára juthat.

 

Tovább
Dég tó

A dégi parktó helyreállítása

 

Kettőszázmillió forintos támogatással valósulhat meg a dégi Festetics-kastély parkjában lévő tó helyreállítása. A „Gyűjteményes és Történeti Kertek Rekonstrukciója" címmel az idén kiírt KEOP 7.3.1.3. pályázat keretében.

Ide kattintva a fejlesztés III. ütemének honlapjára juthat >>>

Ide kattintva a fejlesztés II. ütemének honlapjára juthat >>>

A fejlesztés I. ütemének honlapja >>>

Tovább
Nádasdladány_sajtóbejárás

A nádasdladányi Nádasdy–kastély homlokzatainak felújítása

 

A 250 milliónyi beruházás költségének 90 %-át a Norvég Finanszírozási Mechanizmustól elnyert összeg biztosította, amelyet a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága segítségével a kastélyban működő Nádasdy Alapítvány nyert el 2008-ban. A beruházáshoz az önrészt a Nemzeti Kulturális Alap (20 millió Ft) és a Nádasdy Alapítvány (5 millió Ft) biztosította.

 

Tovább
Majk Refektórium

Csaknem 900 millió forintból újulhat meg a majki remeteség

 

A Közép Dunántúli Régióban a régió arculatát meghatározni képes turisztikai vonzerők támogatására kiírt pályázaton az Oroszlány - Majkpuszta Kamalduli Remeteség rekonstrukciója és turisztikai hasznosítására 787 millió forint támogatást nyert. Ennek során a remeteség kolostorépületének (Foresteria) műemléki rekonstrukciója és turisztikai hasznosítása valósulhat meg. A benyújtott projekt teljes költsége 884 millió forint.

 

Tovább
Pécel légi

Ráday–kastély nyugati melléképületeinek és parkjának helyreállítása

 

Pécel városközpont komplex rehabilitációja során, amely több mint 500 millió forintos uniós támogatással valósulhat meg, elkezdődhet a Ráday-kastély örökségvédelmi fejlesztése is. Műemlékek Nemzeti Gondnoksága vagyonkezelésében lévő épület  „Márványistállójának" teljes felújítása, látogatóközpont és önállóan is működő kiállító és rendezvényi tér kialakításával.

Tovább
Doba_Kastelypark_nagytotal

Doba, Erdődy-kastély történeti kertjének rekonstrukciója


I. ütem: a park tórendszerének és szerkezetének rekonstrukciója.

Támogatás: 12+200 millió forint

Ide kattintva a fejlesztés I. ütemének honlapjára juthat >>>

Tovább
Fuzerradvany_tulipanfa_viragban

Megújuló történeti kertek: nyertes KEOP pályázatok

A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága az elmúlt években minden lehetőséget megragadott arra, hogy az állami tulajdonú épített örökség rábízott, jeles műemlékállománya helyreállítását - a szűkülő költségvetési lehetőségek között - uniós és egyéb pályázatokon elnyert támogatásokból oldja meg. Az erőfeszítések révén ma már elmondhatjuk, hogy az intézmény sikeres pályázó és ma a legnagyobb kulturális projektgazdaként összességében több mint 9 milliárd forint összeget fordít műemlék felújításokra és fejlesztésekre.

Tovább